Wat is er in de nabije omgeving te doen?

Fort Eben-Emael

Fort Eben-Emael

Gebouwd tussen 1932 en 1935 was één van de grootste en sterkste fortificaties van Europa. De spectaculaire en innovatieve aanval op het fort op 10 mei 1940 door een Duitse elite-eenheid van paratroepers, was de eerste luchtcommando raid in de wereldgeschiedenis en het tragische begin van Wereldoorlog 2 in West-Europa.

De Grotten van Kanne

De Grotten van Kanne

Reeds eeuwenlang wordt hier in de mergelstreek ondergronds kalksteen ontgonnen. Zo ontstond hier te Kanne een uitgestrekt gangenstelsel van maar liefst 16 km lang, waarin tot op de dag van vandaag nog steeds gewoond, gewerkt en geleefd wordt. In het ondergrondse gangenstelsel bereidt de lokale bakker het beslag voor zijn beroemde rijstevlaai, vergeten gasten hun zorgen in een schitterende feestzaal, slaan boeren hun landbouwproducten op en bevindt zich nog steeds een authentieke champignonkwekerij.

Maastricht

Maastricht

Historische panden en hippe design-winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles én meer is Maastricht: de ster onder de steden! Niet voor niets een geliefde bestemming voor een dagje shoppen, weekendje samen of wereldse vakantie.

Kanne

Kanne

Kanne is een plaats in het zuidoosten van Belgisch-Limburg. Het is een deelgemeente van Riemst en ligt pal aan de Belgisch-Nederlandse grens, onder de rook van Maastricht. Kanne is toeristische bekend vanwege Chateau Neercanne, mergelgroeven en champignon kwekerij.

Wandelen in zuid Limburg

Wandelen

Kanne ligt tegen de grens met Nederland aan, maar het oogt meteen heel erg buitenlands. Alsof je zo van Maastricht Frankrijk instapt.

De Trage Tocht Kanne is een écht internationale wandeling, waarbij je zelfs kunt wandelen over het fort Eben-Emael. Start en finish in het Vlaamse Kanne, maar al snel loop je Wallonië in en kun je je beste Frans oefenen. Aan het einde loop je nog even Nederland in over de Sint Pietersberg en langs d’n Observant.

Een hoogtepunt van deze wandeling, letterlijk en figuurlijk, is het fort Eben-Emael, net buiten Kanne. Dit gigantische fort uit 1939 ligt er nu verlaten bij. Hoewel, verlaten? Op een zonnige dag in het weekend ben je zeker niet de enige die hier een wandeling maakt. En dat is zeer terecht, want hier wandelen is heel bijzonder.

Wandelroutes:
visitzuidlimburg.nl
wandeleninlimburg.be
bestemmingbuitenlucht.nl - trage tocht Kanne

Fietsen in zuid Limburg

Fietsen

Fietsroute mergelland
Deze fietsroute in het Mergelland brengt een mooie combinatie qua beleving. Je maakt kennis met mergelgrotten in Kanne, kan uitwaaien langs het Albertkanaal, het oorlogsfort Eben-Emael bezoeken en je start aan een gloednieuw museum in Vroenhoven. Op die plaats probeerde men de brug over het kanaal te beschermen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Fietsroute diep in de subtropische krijtzee
Duizelingwekkend diepe groeves, hoge heuvels en veel verstopte cultuurgeschiedenis, dat ontdek je tijdens deze Krijt fietsroute rondom de Sint-Pietersberg en in de Belgische grensgemeente Riemst. De bodem bestaat uit kalksteen, ooit ontstaan uit een oeroude Krijtzee. 

Fietsroutes:
Reisroutes.nl - fietsroute mergelland
visitzuidlimburg.nl - fietsroute subtropische krijtzee
routeyou.com - tientallen fietsroutes

Yachthaven Yakan

Trekweg Opcanne 6
3770  Kanne-Riemst

Contact

Email: info@yakan.be                     
Tel.: +32 (0)12 457 916

Havenmeester

Tel.: +32 (0) 495 5250 25

Made with ‌

Drag and Drop Website Builder